Produkty dla wosk cukru surowego (8)

Ciemny Cukier Muscovado

Ciemny Cukier Muscovado

Muscovado Muscovado to cukier trzcinowy z wyspy Mauritius, znany również jako cukier Barbados. Klimat tej małej wyspy na Oceanie Indyjskim jest idealny do uprawy trzciny cukrowej. W przeciwieństwie do większości cukrów brązowych, które powstają przez dodanie melasy do rafinowanego cukru białego, cukier Muscovado przejmuje smak i kolor swojego źródła, soku trzcinowego. Dzięki temu cukier Muscovado zachowuje naturalne minerały i witaminy z trzciny cukrowej. Ma zawartość melasy wynoszącą 10-15%, co sprawia, że jest bardzo miękki, grudkowaty i wilgotny w swojej konsystencji. Smak i zastosowanie Smak cukru Muscovado jest delikatny, toffi i słodowy, co nadaje temu rodzajowi cukru jego unikalny charakter. Cukier Muscovado jest bardziej odporny na wysokie temperatury niż inne cukry, co sprawia, że idealnie nadaje się do użycia w gorących potrawach lub wypiekach. Nadaje potrawom i gorącym napojom szczególną, wyrazistą słodycz i jest idealny do słodzenia ...
Cukier

Cukier

Nasz cukier jest uznawany za najlepszy w Afryce Zachodniej ze względu na swoją jakość i czystość.
Organiczny Cukier Agawowy / Organiczny Syrop Agawowy

Organiczny Cukier Agawowy / Organiczny Syrop Agawowy

BIO Cukier z Agawy / BIO Syrop z Agawy BIO Syrop z Agawy lub BIO Syrop z Agawy to standardowo złoto-brązowy, rzadki, czysty syrop z agawy pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych (DE-ÖKO-006). Oprócz standardowej złoto-brązowej wersji, dostępny jest syrop z agawy w różnych odcieniach, od bardzo jasnego do bardzo ciemnego, do specjalnych zastosowań. BIO Syrop z Agawy jest alternatywnym środkiem słodzącym, który często jest spożywany przez wegan. W branży gastronomicznej syrop z agawy jest również chętnie wykorzystywany, na przykład do koktajli. Surowiec produkowany z różnych odmian agawy w Meksyku składa się z glukozy, a w zasadzie z fruktozy (około 80%), co sprawia, że ma bardzo niski indeks glikemiczny. Syrop z agawy jest często stosowany jako zamiennik cukru, przy czym szczególnie przez wegan jest często używany jako substytut miodu. Jest przy tym nieco słodszy od produktu pszczelego. BIO Syrop z Agawy szybko się rozpuszcza i może występować w różnych odcieniach kolorystycznych oraz różnorodnych...
Ciemny cukier Muscovado - Kup cukier Muscovado? | Hurtowa sprzedaż | VehGroshop | Luzem

Ciemny cukier Muscovado - Kup cukier Muscovado? | Hurtowa sprzedaż | VehGroshop | Luzem

Muscovado: Muscovado to cukier trzcinowy z wyspy Mauritius, znany również jako cukier Barbados. Klimat tej małej wyspy na Oceanie Indyjskim jest idealny do uprawy trzciny cukrowej. W przeciwieństwie do większości cukrów brązowych, które powstają poprzez dodanie melasy do rafinowanego cukru białego, cukier muscovado przyjmuje smak i kolor swojego źródła, soku z trzciny cukrowej. Z tego powodu cukier muscovado wciąż zawiera naturalne minerały i witaminy z trzciny cukrowej. Ma zawartość melasy wynoszącą 10-15%, co sprawia, że jest bardzo miękki, grudkowaty i wilgotny. Smak i zastosowanie: Smak cukru muscovado jest delikatny, z nutami toffi i słodu, co nadaje temu rodzajowi cukru jego unikalny charakter. Cukier muscovado jest bardziej odporny na wysokie temperatury niż inne cukry, dlatego doskonale nadaje się do użycia w ciepłych potrawach lub do pieczenia.
Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza, znana również jako cukier biały lub cukier stołowy, jest pozyskiwana z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Jest to disacharyd, który należy do prostych węglowodanów. Produkt występuje w postaci białych, jednorodnych, sypkich kryształów bez grudek czy bryłek i ma charakterystyczny słodki zapach oraz smak cukru. Sacharoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i może szybko krystalizować na nowo. Produkt oferowany przez Foodcom pochodzi z roślin, które nie były genetycznie modyfikowane.
Organiczny Cukier Panela

Organiczny Cukier Panela

Pochodzenie cukru panela Cukier panela pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej. Przyjemna słodycz, z wyraźnym karmelem i lekką świeżością, jest uzupełniona subtelnym smakiem lukrecji. Proces produkcji cukru panela Cukier panela pozyskiwany jest z czystego soku z trzciny cukrowej, dzięki czemu nie tracimy wielu cennych składników, takich jak witaminy i minerały. Zdrowe właściwości produktu i zastosowania Panela nie jest rafinowana. Oznacza to, że wszystkie witaminy i minerały są w niej obecne. Cukier panela ma złoto-żółty do karmelowego brązowego koloru. W Kolumbii organiczny cukier panela jest szczególnie używany w napojach gorących i zimnych. W zależności od pożądanej słodyczy, odpowiednia ilość jest mieszana z zimną lub ciepłą wodą.
Ekologiczny Cukier Panela

Ekologiczny Cukier Panela

Pochodzenie cukru panela. Cukier panela pochodzi pierwotnie z Ameryki Środkowej i Południowej. Przyjemna słodycz, z jasnym karmelem i lekką świeżością, jest wzbogacona subtelnym smakiem lukrecji. Proces produkcji cukru panela: Cukier panela pozyskiwany jest z czystego soku z trzciny cukrowej, dzięki czemu szereg cennych składników, takich jak witaminy i minerały, nie ulega utracie. Zdrowe właściwości produktów i zastosowania: Panela nie jest wymagająca. Oznacza to, że wszystkie witaminy i minerały są w niej nadal obecne. Cukier panela ma złoto-żółty do karmelowego brązu kolor. W Kolumbii organiczny cukier panela jest głównie stosowany w gorących i zimnych napojach. W zależności od pożądanej słodyczy, odpowiednia ilość jest mieszana z zimną lub gorącą wodą.
Biały Rafinowany Cukier - Cukier

Biały Rafinowany Cukier - Cukier

ICUMSA: 45 RBU. Nadaje się do spożycia przez ludzi. Polaryzacja: 99,80% min. Wilgotność: 0,04% max wagi. Zawartość popiołu: 0,04% max wagi. Rozpuszczalność: 100% suchy/wolny, dobrze płynący. Promieniowanie: Normalne w międzynarodowo akceptowanych granicach. Zbiór: Bieżący. Cząstki magnetyczne: 4 mg/kg. SO2: 70 mg/kg. Kolor: Błyszcząca biel maksymalnie 45 jednostek tłumienia Icumsa (metoda Icumsa). Granulacja: Standardowa drobna. Popiół elektryczny: 0,04% max (na podstawie suchej wagi) przewodność. Dwutlenek siarki: 20 mg/kg min. Osady: Brak. Zapach: Wolny od jakiegokolwiek zapachu. Cukier redukujący: 0,05% max wagi. HPN Staphylococcus aureus: Brak. Max AS: 1 P.P.M. Max PS: 2 P.P.M.